Україна виставить на аукціон 6 жовтня родовища каолінів і доломіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виставить на аукціон 6 жовтня родовища каолінів і доломіту

Казна та Політика
768
Міністерство охорони природного середовища України 6 жовтня проведе аукціон з продажу спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами, на який виставить 12 ліцензій, повідомляється в оголошенні, опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр".
Як повідомлялося, торги з продажу спецдозволів на користування надрами не проводилися з кінця березня поточного року.
Згідно з оголошенням, найбільші ліцензії, запропоновані до продажу: дозволи на 20 років на видобуток первинних каолінів на ділянці "Вінницька" Велико-Гадоминецького родовища (Вінницька обл.) і видобуток доломіту на Негребівському родовищі (Житомирська обл.).
Початкова ціна продажу ліцензії на ділянку первинних каолінів становить 8,51 млн грн., на доломітове родовище - 2,87 млн грн.
Решта ліцензій, запропонованих Мінприроди на аукціон 6 жовтня, виставляється за стартовими цінами нижче 0,5 млн грн.
Мінприроди, зокрема, пропонує ліцензії для роботи на родовищах: кам'яного вугілля, торфу, вапняку пильного, термальних мінеральних вод, піщанику, серед яких дозволи як на геологічне вивчення з дослідницько-промисловою розробкою, так і на видобуток корисних копалин.
Заявки на участь в аукціоні прийматиме Державна геологічна служба до 20 вересня включно.
Переможець торгів, згідно з регламентом, повинен протягом 30 календарних днів після дати проведення аукціону сплатити ліцензію в національній валюті.
Як повідомлялося, Аукціонний комітет з проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами 1 вересня 2010 року заявив, що відновить торги ліцензіями на надрокористування в жовтні 2010 року, тоді як раніше них планувалося знов проводити у вересні.
12 березня 2010 року Мінприроди скасувало два аукціони з продажу спецдозволів на користування надрами, призначених на 23 і 30 березня. Після цього торги ліцензіями не проводилися.
Мінприроди з 11 березня, коли парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів, очолював Віктор Бойко. Потім на цій посаді його змінив Микола Злочевський.
Мінприроди планує виручити 250 млн грн. від продажу ліцензій на користування надрами в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас