ГПУ нагрянула з обшуком до Довгого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ нагрянула з обшуком до Довгого

Кримінал
1483
Генпрокуратура 2 вересня провела обшук у квартирі секретаря Київради Олеся Довгого, що в Михайлівському провулку в Києві, пише газета "Дело" із посиланням на джерела в ГПУ.
За даними видання, слідчі шукали документи, які могли б послужити доказом провини секретаря Київради. Проти Олеся Довгого Генпрокуратурою 30 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за фактом службової халатності й перевищення службових повноважень.
Це вже не перший обшук у чиновника Київради. 7 і 9 липня в службових кабінетах київської міськдержадміністрації СБУ провела слідчі дії в рамках розслідування порушень в земельній сфері.
Зокрема, СБУ провела обшук і вилучення документів у кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого, голови постійної комісії Київради з земельних відносин, містобудування і архітектури Олексія Євлаха і секретаря цієї комісії Сергія Кримчака (обидва - депутати міськради від Блоку Черновецького).
Пізніше, 10 серпня СБУ провела обшук в офісі Головного управління економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації. Він був проведений в рамках слідства стосовно діяльності начальника ГУ Марини Лукашиної в 2008 році. Начебто тоді при виділенні коштів на реконструкцію нежитлових будинків були вказані недостовірні вихідні дані. В результаті в бюджеті міста виявили недостачу 70 мільйонів гривень.
Обшук проходив у двох кабінетах на шостому поверсі будівлі столичної мерії, що по вулиці Хрещатик, 36. При обшуку була присутня заступник начальника ГУ Ольга Мамина. Проте, за інформацією джерела, ці два кабінети займає права рука мера Києва Леоніда Черновецького Денис Басс.
Серед вилучених документів і предметів - пристрій Advocate-4. Як стверджують експерти, даний пристрій використовується для того, щоб зробити неможливим прослуховування розмов у приміщенні. Його приблизна ціна - 5 тисяч доларів. Також слідчі вилучили теки з документами. У кабінеті Дениса Басса правоохоронці взяли записники і сім стартових пакетів одного мобільного оператора.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас