Вперше за 20 років подорожчало житло в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше за 20 років подорожчало житло в Німеччині

Нерухомість
1340
В Німеччині вперше за останні майже 20 років подорожчало житло. У деяких містах плата за його оренду зросла особливо відчутно, в першу чергу в Берліні.
Як передає Deutsche Welle із посиланням на газету Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, в столиці ФРН винайняти квартиру сьогодні обійдеться на 14 відсотків більше, ніж торік, в Дюссельдорфі - на 13 відсотків, в Кельні та Бонні - на 12 відсотків. Наприклад, в центрі і деяких престижних районах Бонна оренда становить в середньому 10 євро за квадратний метр і більше.
“Плата за квартиру або будинок - головне джерело витрат німців, дві третини яких не мають власних чотирьох стін, а змушені знімати квартири або будинки. Як правило, йдеться про сотні євро на місяць, або третину родинного бюджету”, - відзначає видання
Причиною подорожчання експерти називають той факт, що в багатьох німецьких містах збільшилося населення. Крім того, зросла кількість тих, хто живе один, а нові квартир будують мало.
Також експерти ринку нерухомості акцентують на тому, що нинішнє подорожчання житла сталося після того, як воно дуже довго було відносно дешевим. Від 1993 року орендна плата за квартири в Німеччині фактично не зростала.
Та все ж в Німеччині є великі міста, ціни на житло в яких зростають дуже повільно. Наприклад, Мюнхен. У баварській столиці ціни на нові квартири лише на три відсотки вищі, ніж торік. Правда, Мюнхен щодо цін на нерухомість - найдорожче місто Німеччини, відзначають експерти.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас