Нафта дешевшає через чекання зниження попиту на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через чекання зниження попиту на сировину

Енергетика
373
Вартість нафти знижується в понеділок другу торгівельну сесію поспіль на тлі спекуляцій стосовно можливого зниження попиту на сировину після закінчення літнього сезону в США, свідчать дані торгів. Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку знизилася на 0,31 долара, або на 0,42%, - до 74,29 за барель. Спотова ціна на північноморську нафтову суміш марки Brent на 8:09 мск підвищилася на 0,11 долара, або на 0,15%, - до 75,87 за барель.
"Враховуючи, що літній період інтенсивного використання автомобілів підійшов до кінця, ми з високою ймовірністю можемо чекати зниження попиту на бензин, яке чинитиме тиск на вартість нафти, - наводить агентство Bloomberg думку стратега з сировинних товарів Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Сирін Лім. - Слабкі дані щодо сфери послуг викликали легку паніку на ринку нафти". День праці, що відзначається в понеділок в США, знаменує закінчення літнього періоду в країні, коли американця найінтенсивніше використовують свої автомобілі і, відповідно, демонструють підвищений попит на бензин.
Тиск на нафтові ціни, окрім побоювання зниження попиту, продовжують надавати також слабкі дані щодо ділової активності у сфері послуг, опубліковані минулої п'ятниці. Індекс ділової активності в серпні знизився на 0,2 процентного пункту - до мінімального за сім місяців рівня в 51,5% проти 54,3% місяцем раніше. Показник вище позначки в 50% говорить про зростання ділової активності у сфері послуг, нижче - про її спад. За підсумками п'ятниці вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil на Нью-Йоркській біржі NYMEХ (New York Mercantile Exchange) впала на 0,42 долара - до 74,6 за барель.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас