Невідомий вимагає 6 млн дол. за повернення вкраденої в Каїрі картини Ван Гога — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невідомий вимагає 6 млн дол. за повернення вкраденої в Каїрі картини Ван Гога

199
Невідомий, який подзвонив у центральне управління безпеки міністерства культури Єгипту, зажадав 6 мільйонів доларів за повернення вкраденої з музею Каїра картини знаменитого голландського живописця Вінсента Ван Гога "Маки", повідомляє в неділю інтернет-портал EGYnews.
Сума, яку вимагає за повернення безцінного шедевра, становить близько 10% від оціночної вартості картини.
Проте єгипетські спецслужби, які негайно підключилися до з'ясування особи, яка дзвонила, незабаром розсіяли примарні надії співробітників Мінкультури на те, що безслідно зниклий "Ван Гог", нарешті, повернеться в музей. Співробітники органів безпеки з'ясували номер телефону, з якого був зроблений дзвінок. Виявилось, що автором "розіграшу" став власник майстерні з вичинки шкіри.
За його словами, фінансова скрута в бізнесі наштовхнула його на думку обдурити міністерство культури, щоб отримати необхідні кошти. Телефонний шахрай арештований, його чекає суд.
Двадцять першого серпня посеред дня з музею Халіля в Каїрі була вкрадена картина Ван Гога "Маки". Злочинцям "допомогли" несправні сигналізація і камери стеження, а також охорона музею, яка у повному складі відправилася в цей час на молитву. За гарячими слідами розкрити злочин не вдалося.
За підозрою в халатності, розтраті державних коштів і зневазі професійними обов'язками незабаром були затримані три співробітники служби безпеки музею, а також високопоставлений чиновник Мінкультури Мохсен Шаалян.
Музей закритий на повну реконструкцію внутрішніх приміщень. Услід за музеєм Халіля спеціально створена Мінкультури Єгипту комісія прийняла постанову про закриття на модернізацію систем безпеки ще декількох музеїв по всьому Єгипту.
Пошуки вкраденої картини тривають. Поліції, зі слів свідків, удалося скласти фоторобот можливого викрадача, повідомляє РИА "Новости".
Тим часом, єгипетський мільярдер Нагін Савейрас, найбагатша людина Єгипту і всього Близького Сходу, обіцяв заплатити 1 мільйон єгипетських фунтів (близько 176 тисяч доларів) за будь-яку інформацію, яка допоможе виявити вкрадене полотно.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас