Астероїди, що літають недалеко від Землі, здивували учених — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Астероїди, що літають недалеко від Землі, здивували учених

4383
Астероїди, що обертаються на невеликій відстані від Землі, виявилися набагато різноманітнішими, ніж вважалося до цих пір. Такий висновок група астрономів обґрунтувала в своїй статті в журналі Astronomical Journal.
Астрономи досліджували властивості сотні навколоземних об'єктів (Near Earth Objects) за допомогою інфрачервоного телескопа Spitzer. На відміну від телескопів, що працюють в оптичному діапазоні, Spitzer може відрізнити великий і темний астероїд від маленького і світлого (їх температура помітно відрізнятиметься, тоді як зображення цих невеликих об'єктів виглядають дуже схожими).
Учені показали, що багато навколоземних астероїдів має високе альбедо - тобто добре відображають сонячне світло. З часом поверхня астероїдів темніє і відображає сонячні промені гірше, відповідно астрономи уклали, що частина вивчених об'єктів сформувалася недавно. Це означає, що еволюція властивостей навколоземних об'єктів продовжується і в даний час.
Ще один висновок, зроблений авторами нової роботи, - велика різноманітність поверхневих властивостей астероїдів вказує на їх різне походження. Частина з них могла "народитися" в головному поясі астероїдів, який розташований між орбітами Марса і Юпітера, а частина може походити з більш видалених областей космічного простору.
Виконана астрономами робота - частина масштабнішого дослідження, в ході якого планується вивчити близько 700 навколоземних об'єктів. В цілому на сьогоднішній день астрономи знають "поіменно" приблизно 7 тисяч цих об'єктів, а в цілому розміри їх популяції оцінюються в десятки або навіть сотні тисяч.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас