Екологічно чистий хмарочос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екологічно чистий хмарочос

Нерухомість
290
Мало є на світі будівель, які здатні переробляти відходи, перетворюючи їх на багатий урожай. Так, фактично, поки всього одна в світі така. Її дизайнер, кіпрський архітектор Люк Клейден, запропонував спорудити вертикальні установки для біологічної переробки сміття з можливістю подальшого підживлення садів, полів і городів.
Власне поля, сади і городи розміщуються в самій будівлі, перетворюючи його на справжнє місто, що забезпечує себе енергією, водою, чистим повітрям і їжею у необхідній кількості. Будь-який продаж нерухомості тут не передбачений, хіба що оренда плантації.
Такі хмарочоси-ферми стали б дуже корисними спорудами в особливо забруднених містах і промислових районах. Окрім вертикальних садів, в них можна розміщувати і житлові приміщення - хоч би для обслуговуючого персоналу.
Перероблені комплексом відходи можуть удобрювати парки, заміські ліси і фермерські господарства. Клейден запропонував надавати переробленим речовинам зручну форму, оформляючи їх в спеціальні упаковки, які після використання можна не боячись викинути.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас