Експерт: Під кінець тижня фондовий ринок показав невелике зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Під кінець тижня фондовий ринок показав невелике зростання

Фондовий ринок
212
Незважаючи на слабку торгівельну активність протягом тижня і більш ніж спокійну реакцію на драматичні перепади настроїв на світових майданчиках, індексу УБ все ж удалося завершити торгівельну сесію п'ятниці на максимальних рівнях тижня.
В п'ятницю, 3 вересня, український фондовий ринок закріпився вище рівня 2000 пунктів по індексу УБ, що відповідає зростанню на 0,85% відносно рівня закриття четверга. "Торгівельну сесію можна умовно розділити на дві частини: до виходу макроекономічних даних щодо ринку праці в США і після: перша характеризується низькою активністю і млявою динамікою, друга - сильним зростанням і великими обсягами", - розповідає Олег Щокін, трейдер інтернет-брокера iTrader. На спот-ринку обсяг торгів склав 98,2 млн. гривень, в секції термінового ринку - 19,6 млн. грн.
Більшість ліквідних акцій за підсумками торгів знаходилися в зеленій зоні. Краще за ринок приріст показали папери банківського сектора, так BAVL, FORM і USCB підросли на 1,07%, 1,78% і 1,7% відповідно. Результат гірше за ринок в акцій LUAZ, SHCHZ і YASK, вони просіли за день на 0,71%, 2% і 1,94%. За обсягом торгів лідирують AVDK і USCB з результатом 13 млн. гривень і 10,8 млн. гривень, а за кількістю укладених операцій ALMK і AVDK з 339 і 372 укладеними операціями.
Після того, як в середу, 1 вересня, значення індексу ділового оптимізму ISM у виробничому секторі Сполучених Штатів, перевершило навіть найоптимістичніші прогнози, учасники ринку методично робили ставку на те, що п'ятничні дані про число створених робочих місць також виявляться кращими від прогнозів. В результаті економіка США за підсумками попереднього місяця втратила 54 тисячі робочих місць, що виявилося удвічі краще від прогнозу (зниження на 101 тисяча). При цьому приватний сектор створив 67 тисяч робочих місць, в основному за рахунок приросту у сфері послуг. В цілому, як ми відзначали неодноразово протягом року, ринок праці Сполучених Штатів продовжує демонструвати упевнені ознаки стабілізації, проте темпи відновлення будуть гранично низькими, що викличе ще не одну хвилю розчарувань у оптимістично налаштованих інвесторів.
Другим за значимістю економічним релізом сьогоднішньої торгівельної сесії стала публікація значення індексу ділового оптимізму ISM, цього разу, в секторі послуг. На відміну від подій попередньої середи, коли дані з ринку праці виявилися гіршими за значення індексу ділового оптимізму, цього разу ситуація змінилася в точністю до навпаки. Значення ISM Non-Manufacturing PMI склало 51,5, що виявилося значно гіршим від прогнозу на рівні 53,6. Реакція учасників ринку на публікацію таких даних виявилася негативною, але стриманою: індекс S&P 500 продовжив торгуватися вище рівня початку торгівельної сесії, а індекс американського долара продовжив зниження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас