В Киргизії оголосять амністію особам, які скоїли економічні злочини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Киргизії оголосять амністію особам, які скоїли економічні злочини

Казна та Політика
198
В Киргизії можуть припинити розслідування стосовно економічних злочинів, які були здійснені посадовими особами в період правління колишнього президента Курманбека Бакієва. 4 вересня в Бішкеку під головуванням президента країни Рози Отунбаєвої відбулася робоча нарада, де був розглянутий проект указу "Про амністію осіб, які скоїли економічні злочини".
За словами Отунбаєвої, підготовка проекту указу про амністію "викликана необхідністю повернути до бюджету країни фінансові кошти, вилучені посадовими особами різного рангу в період перебування при владі Бакієва". Таким чином пропонується "цивілізований шлях повернення незаконно нажитих фінансових коштів", - відзначила президент Киргизії.
Як повідомив генеральний прокурор республіки Байтемір Ібраєв, розслідування всіх порушених кримінальних справ вже завершене, залишилося їх лише направити до суду. Проте, за словами Ібраєва, "надається можливість подати заяву на проходження амністії". В разі згоди з сумою збитку і його повного відшкодування державі, особи, проти яких порушені кримінальні справи, звільняються від кримінального покарання, але зобов'язалися не обіймати державні й адміністративні пости протягом п'яти років з дня підписання угоди.
Підписання указу про амністію главою держави очікується найближчим часом. Дія його буде поширена лише до 1 жовтня 2010 року. Радіостанція "Ехо Москви" нагадує, що раніше тимчасовий уряд Киргизії заявляв, що дії чиновників з оточення екс-президента Курманбека Бакієва завдали збитку економіці країни у розмірі 200 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас