Введення податку з депозитів фізосіб вимагатиме окремого моніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення податку з депозитів фізосіб вимагатиме окремого моніторингу

Казна та Політика
552
Пропозиція оподатковувати дохід громадян у вигляді відсотків по депозитах на суму понад 200 тис. грн. за ставкою 5%, передбачена в проекті Податкового кодексу, вимагає створення і впровадження механізму моніторингу загального обсягу розміщуваних вкладів від однієї фізичної особи, що є досить трудомістким завданням.
Таку думку УНІАН висловила директор казначейства АТ "Сведбанк" Марія Воложинська.
"Поки неясно, хто буде уповноваженим податковим агентом по сплаті податку на доходи по депозитах. Якби не було порогу в 200 тис. грн., цю функцію могли б виконувати комерційні банки, утримуючи з фізичних осіб податок при нарахуванні або сплаті процентного доходу по депозитах", - говорить банкір. Проте диференціація оподаткування доходів від депозитів залежно від суми вкладу вимагає створення загальної бази даних по депозитах, і невідомо, кому уряд надасть повноваження використовувати цю інформацію з метою розрахунку податкового платежу, відзначила Воложинська.
Як повідомляв УНІАН, в Україні буде введений 5% податок на дохід фізосіб у вигляді відсотків по депозитах на суму понад 200 тис. грн. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров вчора під час офіційної презентації доопрацьованого проекту Податкового кодексу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас