Експерт: Послуга оренди депозитних скриньок непопулярна серед юросіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Послуга оренди депозитних скриньок непопулярна серед юросіб

Кредит&Депозит
267
Незважаючи на те, що банківський сейф може служити безпечним місцем зберігання конфіденційних і комерційних документів, цінних паперів, печатки, грошових коштів, банкіри відзначають низький попит на скриньки з боку підприємців.
"Послугою частіше користуються фізичні особи. Більшість юридичних осіб мають власні охоронні приміщення, обладнані сейфами для зберігання конфіденційних документів, ділової кореспонденції, цінних паперів", - відзначає Ніна Амелькіна, начальник відділу платіжних систем і поточних рахунків банку "Київська Русь".
Невисокий попит з боку юридичних осіб можна також пояснити і тим, що деякі банки встановлюють окремо тарифи для юридичних осіб, які можуть в два рази перевищувати вартість оренди сейфа для фізичних осіб.
"Оплата за оренду і обслуговування депозитного сейфа стягується залежно від розмірів сейфа, що орендується, і від терміну, на який орендується сейф готівкою або безготівковим перерахуванням коштів з рахунку клієнта", - відзначає Оксана Родіна, директор Донецької обласної дирекції Всеукраїнського банку розвитку. Чим довший термін оренди сейфа, тим дешевша оренда з розрахунку на день. Тобто, наприклад, якщо добова оренда маленького сейфа при терміні оренди 15 днів коштує 4-6 грн. (залежно від габаритів скриньки), то при терміні оренди 12 місяців - вже 3,5-4,5 грн.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас