У Новій Зеландії через землетрус оголошено надзвичайний стан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новій Зеландії через землетрус оголошено надзвичайний стан

Казна та Політика
383
В новозеландському місті Крайстчерч оголошено надзвичайний стан після потужного землетрусу.
Як повідомляє Лента.ру, підземні поштовхи магнітудою 7,4 були зафіксовані в 30 кілометрах на захід від другого за величиною міста країни вранці 4 вересня за місцевим часом.
Після землетрусу була серія слабших підземних поштовхів магнітудою 5,7. В результаті стихійного лиха в Крайстчерчі пошкоджено багато будівель, обрушилися мости, почалися перебої в електропостачанні. У деяких районах пошкоджений водопровід, газопровід, а також прорвало каналізацію.
Більшість жителів 340-тисячного міста вирішили покинути свої будинки. При цьому міська влада порекомендувала їм залишатися удома, оскільки не виключено, що підземні поштовхи продовжаться.
Як уточнюють в місцевому управлінні цивільної оборони, в результаті землетрусу серйозні травми отримали лише дві людини. За словами представниці лікарні Крайстчерча Мішель Хайдер, на одного чоловіка впала труба будинку, а на другого - розбите скло.
Мер міста Боб Паркер відзначив, що пошкодження будівель і об'єктів інфраструктури виявилися набагато серйознішими, ніж передбачалося спочатку. За попередніми оцінками, збиток від землетрусу може скласти 1,44 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас