Королевська: Краще, що держава може зробити для бізнесу - не заважати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Краще, що держава може зробити для бізнесу - не заважати

Казна та Політика
1566
Краще, що сьогодні може зробити держава для підприємців - не заважати розвиватися, понизивши тиск чиновників.
Про це заявила глава Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська на розширеному засіданні Комітету, присвяченому Дню підприємця на тему: "Роль і місце підприємців в економічному розвитку України", повідомили УНІАН в прес-службі глави комітету ВР.
"Ви ніколи не чекали допомоги від держави, самостійно влаштовуючи свій бізнес. І краще, що вона сьогодні може зробити для вас, - не заважати розвиватися, звівши до мінімуму тиск чиновників, - заявила Королевська, звертаючись до підприємців.
Відзначивши велику роль, яку підприємництво відіграє в економіці України, вона підкреслила, що, як не парадоксально, за минулий рік значно покращала виживаність вітчизняного бізнесу. "Ті компанії, які зуміли пережити кризу, підвищили свою життєздатність, - вважає Королевська. - В країні сталося серйозне оновлення ділової еліти - залишилися на плаву кращі з кращих. Багато керівників бізнесу провели у себе внутрішні реформи, відновили свою внутрішню енергію".
Проте, на думку глави Комітету Верховної Ради, одночасно знизилася конкурентоспроможність вітчизняного бізнесу. І це пов'язано не зі світовою кризою, а з внутрішньоукраїнськими реаліями. "Глобальною проблемою, що заважає розвитку підприємництва в нашій країні, залишається невиконання владою вже ухвалених законів, - заявила Королевська. - На конкурентоспроможності українського бізнесу також негативно позначаються відсутність кредитування, брак обігових коштів, тотальне неповернення ПДВ, непередбачувана податкова політика".
Глава парламентського комітету вважає, що збільшення інвестицій в розвиток бізнесу серйозно стримує відсутність гарантій недоторканності приватної власності. "Державний рекет з боку фіскальних органів, з яким в нинішньому році зіткнулися підприємці, бажання чиновників апріорі зробити підприємця злочинцем, щоб з ним було легко розмовляти, є серйозним гальмом на шляху розвитку вітчизняного приватного сектора, - вважає Королевська. - Проте, у нас ще залишається надія, що влада зрозуміє: підприємець - це не ворог держави, не дійна корова яку можна доїти і не годувати, бізнес потрібно стимулювати".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас