Готель з солоними стінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готель з солоними стінами

Нерухомість
267
“Шановні відвідувачі, переконливо просимо вас не лизати стіни!” - така табличка прикрашає одну зі стенів Salt Hotel в Болівії. Втім, не всі гості розсудливо дотримуються рекомендацій адміністрації: деякі з них навіть відколупують шматочок меблів або підлоги, щоб посолити страву в ресторані. Адже все в готелі зроблено з білих кристалів солі.
Незвичайний готель був побудований ще в 1993 році в містечку Уюні. Щороку сюди з'їжджалися сотні туристів поглянути на соляний кар'єр - болівійський аналог турецького Памуккале. Проте переночувати тут вони не могли - в Уюні була відсутня інфраструктура: з архітектурних пам'яток - лише декілька кособоких будиночків місцевих ремісників.
Саме цим майстрам прийшла в голову ідея допомогти бідним мандрівникам і нарешті побудувати готель. Оскільки інших будівельних матеріалів у них під рукою не виявилось, довелося їм зводити стіни з солі. І не лише стіни, але й меблі і різні елементи декору. В результаті вийшла симпатична одноповерхова будівля: у готелі є 15 номерів, їдальня, бар і загальна вітальня.
Для того щоб укріпити стіни на випадок дощу - перспектива будувати готель щороку заново не припала до душі ремісникам - вони “посадили” відшліфовані соляні блоки на цементний розчин. Це одна з причин, чому постояльцям не рекомендується пробувати стіни на смак, - так не довго і отруїтися. А лікарні в селищі поки нема, хоча матеріалу для її спорудження достатньо.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас