Дешева Франція: місця знати треба! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешева Франція: місця знати треба!

Нерухомість
1013
За даними організації Observatoire Clameur, яка спеціалізується на житлі, що здається в оренду, найдешевшим регіоном в цьому відношенні стала провінція Лімузен. Середня вартість оренди квадратного метра там становить €8,30 на місяць - або €415 за 50-метрову квартиру.
Для порівняння: орендні ставки в Парижі й регіоні Іль-де-Франс перевищили цей показник більш ніж удвічі - €17,60 за кв. м або €880 на місяць за об'єкт такої ж площі. В цілому по країні середні орендні ставки житла коливались біля позначки €12,20 за кв. м на місяць.
За перше півріччя поточного року ставки в середньому по країні зросли на 1,4%, найзначніше - в Бурже і передмісті Парижа Нантерре. Падають ставки в Труа, Мюлузе, Кемпере і Рубе. Відзначимо, що у Франції є податок на мешкання (taxe d’habitation), який платять не лише власники, які використовують об'єкт для особистого мешкання, але й орендарі. Розмір податку на однакову нерухомість може відрізнятися в різних містах у декілька разів, залежно від місцевого законодавства. На апартаменти він може скласти близько €500 на рік, на вілли - до €3 тис. Оплату податку можна вносити з банківської карти через інтернет, відправляти чеки в податковий орган або оплачувати готівкою.
Комунальні платежі складаються із загальної і індивідуальної частин. Загальна включає плату за ліфт, воду і конс'єржа і на невелику квартиру складає близько €100 на місяць. Індивідуальні платежі вносяться за електрику, газ - якщо проведений, опалення - за відсутності центрального. Витрати складуть максимум €200 на місяць.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас