Україна і Росія обговорять у вересні і листопаді угоду по Керченській протоці в обмін на поступки по ЧФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія обговорять у вересні і листопаді угоду по Керченській протоці в обмін на поступки по ЧФ

Казна та Політика
315
Пропозиції про делімітацію кордону в Керченській протоці в комплексі з договорами, пом'якшувальними умови базування ЧФ Росії в Україні, обговорюватимуться на зустрічі міністрів закордонних справ України і РФ у вересні і на зустрічі президентів в листопаді поточного року, повідомило джерело "Дзеркала тижня".
Зокрема, свої пропозиції з підписання нового пакету угод Київ запланував обговорити 15 вересня в рамках засідання підкомітету по міжнародній співпраці, який очолюватиме глава МЗС України Костянтин Грищенко і глава МЗС РФ Сергій Лавров, а також під час зустрічі Президента України Віктора Януковича і Президента РФ Дмитра Медведєва в листопаді в рамках засідання українсько-російської міждержавної комісії.
Про те, що Україна готова піти на поступки Росії в питанні переоснащення ЧФ, якщо Москва погодиться на умову делімітації Керченської протоки, раніше заявляв депутат від ПР Леонід Кожара.
Кожара пояснив: "У питанні делімітації Керченської протоки Росія повинна піти на поступки. Адже нерішення цього питання невигідне насамперед самій Росії. Зараз служби гідрографії України контролюють там все, тому РФ тут повинна проявити гнучкішу позицію. А Україна може проявити таку ж позицію в питанні переоснащення ЧФ".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас