У Гватемалі почався суд над екс-президентом країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гватемалі почався суд над екс-президентом країни

Казна та Політика
168
Суд над экс-президентом Гватемали Альфонсо Портільо, звинуваченим у розкраданні мільйонів доларів з громадських фондів, почався в ніч на суботу 4 вересня в столиці держави.
Портільо, який займав президентське крісло з 2000 по 2004 рік, звинувачується в розкраданні 15 мільйонів доларів, призначених для міністерства оборони Гватемали, і відмиванні їх через особові банківські рахунки в Європі та США, повідомляє Reuters.
Раніше суд Гватемали схвалив екстрадицію екс-глави держави в США, влада яких звинувачує його у відмиванні грошей через американські банки і хоче судити на своїй території. Проте, як сказано в повідомленні, до передачі Портільо в США він повинен з'явитися перед гватемальським судом.
Франція також проводить розслідування у зв'язку з відмиванням колишнім президентом Гватемали грошей у французьких банках.
Портільо вже з'являвся в Гватемалі перед судом за пособництво в розкраданні бюджетних коштів. Практично відразу після того, як він втратив президентське крісло, поступившись ним своєму наступнику Оскару Бергеру Пердомо, Портільо покинув країну і облаштувався в Мексиці.
Проте мексиканська влада прийняла рішення про видачу політика Гватемалі, і в 2008 році Портільо був змушений повернутися на батьківщину. У Гватемалі Портільо незабаром опинився на волі, вийшовши під заставу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас