У Кабміні намічаються нові звільнення? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні намічаються нові звільнення?

Казна та Політика
406
7 вересня відкривається чергова сесія Верховної ради України. На думку експертів, початок сьомої сесії запам'ятається розглядом закону про бюджет-2011, другим читанням проекту Податкового кодексу, а також продовженням звільнень в керівних органах влади, повідомляє УНІАН.
Про останні навіть в період відносного літнього затишшя неодноразово попереджали і самі політики. Зокрема, народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов відзначав, що нові кадрові зміни в органах влади можливі після того, як будуть поведені проміжні результати їхньої роботи. Про те ж говорив Володимир Рибак, за словами якого Партія регіонів ініціює звіт діяльності Кабміну за перше півріччя, після чого не виключені відставки. Осінні зміни у складі Кабміну згадував нещодавно і перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.
Літнє міжсезоння запам'яталося звільненням міністра охорони природного середовища Віктора Бойка, гуманітарного віце-прем'єра Володимира Семиноженка, глави МНС Нестора Шуфрича і невдалою відставкою глави МВС Анатолія Могильова.
Восени, на думку експертів, найбільш реальні шанси втратити міністерський портфель мають:
Міністр вугільної промисловості Юрій Ященко. Зокрема, на початку літа президент Віктор Янукович оцінив шанси Юрія Ященка залишитися на своїй посаді як 1% проти 99%.
Міністр охорони здоров'я Зиновій Митник, звільнення якого вимагає народний депутат від регіонів Тетяна Бахтєєва. Преса навіть називає трьох претендентів на цю посаду - екс-заступника міністра охорони здоров'я Олександра Орду, депутата від КПУ Юрія Гайдаєва і секретаря РНБО Раїсу Богатирьову.
Міністр культури і туризму Михайло Кулиняк. Причиною його звільнення називають бездіяльність по всіх основних напрямах роботи міністерства. На думку експертів, новим міністром культури може стати екс-міністр Юрій Богуцький, оперний тенор Володимир Гришко або продюсер Ігор Ліхута.
Крім того, піти у відставку за власною ініціативою може віце-прем'єр з економічної політики Сергій Тігіпко. Хоча недавно його заступник по партії Кость Бондаренко заявив, що Тігіпко не має наміру полишати свою посаду.
В той же час нещодавні чутки про можливе звільнення Михайла Єжеля, Анатолія Могильова, Дмитра Табачника, Василя Надраги, Віктора Тихонова представляються доки сумнівними. Зокрема, тому ж Єжелю РНБОУ виділила нещодавно кошти на реформування армії, а Могильов і Табачник спокійно пережили тиск опозиції і продовжують працювати в своїх міністерствах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас