В уряді Румунії почалися масштабні перестановки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді Румунії почалися масштабні перестановки

Казна та Політика
97
В уряді Румунії почалися масштабні перестановки, які торкнуться шести міністрів.
Як повідомляє "Газета.ру", за словами прем'єра Еміла Бока, відповідне рішення прийняла правляча Ліберально-демократична партія Румунії.
За словами глави уряду, міністра економіки Адріана Відяну замінить Іон Арітон, міністра фінансів Себастьяна Вледеску - Георге Яломіцану, міністра сільського господарства Михайла Думітру - Валерій Табере, міністра праці Міхая Шейтана - Іоан-Нелу Ботіш, міністра зв'язку Габріела Санду - Валеріан Време і міністра транспорту Раду Берчану - Анка Боажіу.
Бок визнав, що на засіданні партії обговорювалося питання про відставку кабінету у повному складі, але в результаті було прийнято рішення обмежитися заміною деяких, у тому числі ключових міністрів.
"Найближчим часом новий склад кабінету буде запропонований на затвердження Президенту Траяну Бесеску, який вже провів необхідні консультації і дав згоду на заміни", - уточнив прем'єр.
Соціал-демократи, які перебувають в опозиції, порівняли перестановки в уряді зі спробою "загримувати труп". Як повідомив журналістів лідер партії Віктор Понта, восени опозиція знов добиватиметься відставки кабінету Бока, який проводить політику "соціального геноциду".
В червні під час голосування в парламенті з питання про вотум недовіри уряду опозиційним депутатам не вистачило для його винесення всього восьми голосів. Пропозиція була висунута після того, як Е.Бок подав погоджений з Міжнародним валютним фондом пакет антикризових заходів для порятунку Румунії, яка опинилася, за його словами, "в найтяжчій за останні 60 років економічній кризі". Він передбачає зниження зарплат на 25%, пенсій - на 15%, а також згортання соціальних програм, скорочення сотень тисяч держслужбовців та інші непопулярні заходи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас