Україна обійшла Швейцарію, Британію і Японію - є такий індекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна обійшла Швейцарію, Британію і Японію - є такий індекс

598
Індекс людського розвитку в Україні в даний час становить 0,796, що вище, ніж в середньому по світу, проте нижче, ніж в країнах Центральної і Східної Європи і Співдружності Незалежних Держав.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила сьогодні під час презентації національної доповіді "Цілі розвитку тисячоліття. Україна-2010" директор Інституту демографії і соціальних досліджень Ела Лібанова.
"Це нижче (індекс людського розвитку в Україні), ніж в економічно розвинених країнах світу, це нижче, ніж в країнах Центральної і Східної Європи і СНД. Але, слава богу, трохи вище, ніж в середньому по світу. Хоч тут у нас краще, ніж в середньому", - сказала вона.
Лібанова пояснила, що індекс людського розвитку в економічно розвинених країнах складає 0,932, в країнах Центральної і Східної Європи і СНД - 0,821, середній показник по світу - 0,753.
Крім того, вона повідомила, що індекс рівня освіти в Україні становить 0,960.
"Це дуже здорово. Ми виграємо в багатьох країн, які входять до першої групи. Ми виграємо в Швейцарії, Великобританії, Ліхтенштейну, Японії. Тобто за рівнем освіти, за кількісними показниками, начебто все просто чудово", - сказала Лібанова.
Вона відзначила, що Україна випереджає всі країни з середнім рівнем розвитку людського потенціалу, до групи яких входить (39-е місце з 45).
В той же час Лібанова відзначила, що Україна значно відстає від розвинених країн за середньою тривалістю життя. За її словами, в 1960 році Україні займала 7-е місце в світі за середньою тривалістю в світі і випереджала за цим показником Японію і Німеччину. Зараз Україна займає передостаннє місце серед країн Центральної і Східної Європи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас