У Житомирі борги з зарплати погасять за рахунок майна боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Житомирі борги з зарплати погасять за рахунок майна боржників

Казна та Політика
130
Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук розпорядився погасити заборгованість з заробітної плати шляхом продажу майна та землі підприємств-боржників.
Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у розміщеному на сайті Житомирської облдержадміністрації розпорядженні губернатора від 27 серпня № 245.
Зазначається, що впродовж липня заборгованість із зарплати в області зменшено на 18,4 млн. грн., або на 27,9%, і станом на 1 серпня становила 47,5 млн. грн.
Для подальшого зменшення боргів з зарплати в регіоні Рижук затвердив план невідкладних заходів.
Зокрема, губернатор зобов’язав райдержадміністрації та міськвиконкоми області у вересні, жовтні та листопаді погасити згадані борги на суму не менш як 4% від загальної суми заборгованості, зафіксованої станом на 1 липня 2010 року, а в грудні 2010 р. - на суму не менш як 5%.
Своїм розпорядженням Рижук також зобов’язав комунальні підприємства вивільнити кошти для погашення боргів, суттєво скоротивши витрати на утримання адміністративно-господарського апарату, а також ліквідувати чи приватизувати збиткові комунальні підприємства.
У плані також передбачене погашення заборгованісті шляхом реалізації майна та земельних ділянок підприємств, які не використовуються для організації виробничого процесу.
Після виконання судових рішень на підприємствах-банкрутах - ВАТ "Автозапчастина" та АТЗТ "Коростенський фарфор" - борги з зарплати будуть погашені шляхом реалізації майна із залученням представників УМВС України в області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас