Китай вперше розкрив структуру своїх золотовалютних резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вперше розкрив структуру своїх золотовалютних резервів

Казна та Політика
1375
Розмір золотовалютних резервів Китаю становить 2,45 трлн дол. Про це повідомило сьогодні китайське урядове видання China Securities Journal (CSJ) з посиланням на джерела в Народному банку КНР (китайський Центробанк).
При цьому, за даними видання, 65% всіх золотовалютних резервів Китаю номіновано в американських доларах, 26% - в євро, ще 5% - у фунтах стерлінгів і ще 3% - у японській єні. Таким чином, сьогоднішні показники стали найдокладнішою інформацією про стан золотовалютних резервів Китаю за останні роки.
Тим часом у китайському Центробанку вже прокоментували опубліковані сьогодні показники. За словами представників організації, здешевлення резервної валюти викликає стурбованість у Пекіні.
Крім того, у Центробанку відзначили, що Китаю слід проводити більш ефективну і гнучку макроекономічну політику з тим, щоб сприяти використанню юаня на світових ринках. "При цьому Китай продовжить поступове відкриття внутрішніх фінансових ринків для зарубіжних власників юаня", - відзначили в ЦБ Китаю.
Як повідомлялося в червні ц.р. Центральний банк Китаю ухвалив рішення продовжувати реформу, спрямовану на збільшення гнучкості валютного курсу. При цьому, в заяві банку говорилося, що межі коливань валютного курсу на міжбанківському ринку іноземної валюти залишаться такими ж, як і було оголошено раніше. Відзначимо, міжнародні резерви Китаю виросли за підсумками I кварталу поточного року на 47,9 млрд дол. і склали майже 2,5 трлн дол. У річному численні зростання цього показника склало 25,25%.
Нагадаємо, що Китай в даний час є найбільшим у світі власником золотовалютних резервів. Запаси КНР більш ніж у два рази перевершують ЗВР Японії, яка посідає друге місце в світі за даним показником. Третє місце у світі за рівнем золотовалютних запасів займає Росія.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас