Обличчя нової влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обличчя нової влади

Казна та Політика
986
В наших реаліях навіть вивірені найдорожчими піар-компаніями слогани не можуть приховати ні фобій чиновників-політиків, ні їхніх комплексів. Шкода, що психологи не пишуть дисертації про зовнішні прояви внутрішніх проблем наших владарів. Цікаво, що сказали б Зігмунд Фрейд і Карл Густав Юнг, якби побачили на в'їзді в Хмельницьку область портрет губернатора Василя Ядухи в оточенні дітей в національних вбраннях з підписом: "Все найкраще повертається, Хмельниччина на зустріч сподівається".
Відвідавши Закарпаття, ви неодмінно побачите білборди податкової: "Заплатимо податки спільно, країну побудуєм сильну". При всій пошані до таких мудрих слів будь-який підприємець повинен здригнутися.
По дорозі до дачі Януковича "тимошенківці" повісили плакат з рекламним слоганом шести- чи семирічної давності: "Партій у нас багато - Батьківщина у нас одна". Вирвана з контексту реклама більше схожа на спроби "тимошенківців" щодня виводити з себе Віктора Федоровича, коли той виїжджає з дому. Такі плакати з'явилися і на інших трасах довкола Києва, хоча в жодній іншої області такої рекламної кампанії немає. Іншими словами, так і не зрозуміло - це кампанія, щоб позлити Президента чи сподобатися самій Тимошенко, яка зараз починає їздити по регіонах.
Окремої уваги заслуговує Крим. Спочатку там на тлі макового поля "регіонали" написали: "Зробимо Крим квітучим". Ніхто не сумнівається, що маки без ПР не зацвітуть. Потім біля Севастополя з'явився портрет Януковича з підписом: "Підтримуємо програму дій Президента Віктора Януковича". При цьому не було жодного підпису. Виходить, що Янукович сам підтримує власну програму?
Проте кульмінацією останніх тижнів стали поздоровлення з Днем незалежності. Вітання Президента "Любіть Україну!" призвели до низки паралельних локальних кампаній. Але, як не парадоксально, в Криму цей месседж так і не з'явився. В усякому разі, ні в Севастополі, ні в Сімферополі побачити його не вдалося. Там продовжує тішити око традиційне для останніх місяців "Янукович - надія Криму". Особливо мудрі кримчани повинні здогадатися, що у зв'язку з тим, що Янукович - надія Криму, потрібно любити Україну.
В Харкові претендент на крісло мера Геннадій Кернес пішов далі, харків'янам він пропонує таке: "Любити Харків - працювати для людей". Дешево і сердито. Просто об'єднав "Любіть Україну" з "Україна для людей" - і отримав харківський симбіоз. Проте у зв'язку з цим слоганом може виникнути політично некоректна ситуація. Адже поки в Харкові об'єднували старі гасла, "регіонали" придумали нове посилання, яким тепер обклеюють всю країну: "Побудуємо нову країну". Виходячи з цього кандидат в мери повинен піти на те, щоб запропонувати "Побудувати новий Харків". Але як при цьому бути з "старим" Харковом, який він так старанно вибудовував останні роки разом з Михайлом Добкіним? На це ж питання повинні відповісти і мери Донецька, Луганська, Херсона, Севастополя, чернігівський губернатор тощо. Тому всі вони продовжать "працювати для людей". Будувати нову країну вони ще не планують.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас