Дефіцит гречки зникне через місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит гречки зникне через місяць

Аграрний ринок
477
В Москві ситуація з дефіцитом гречаної крупи нормалізується через місяць, повідомляє прес-служба департаменту продовольчих ресурсів міста.
На думку департаменту, цьому сприятимуть постачання нового урожаю зі Ставропольського, Краснодарського країв, Республіки Алтай та інших регіонів Сибіру. А також імпорт гречаної крупи з Китаю.
Відзначимо, що напередодні, під час візиту до Саратова, президент Медвєдєв звинуватив у дефіциті гречки крупні торгівельні мережі. "Часто вечорами з крупних роздрібних мереж, з магазинів забирають цю саму гречку. Під'їжджають вантажівки, купують мішками цю гречку і, природно, потім продають на ринках або в маленьких магазинах", - проінформував президент.
Його слова підтвердив глава Х5 Retail Group Лев Хасіс. "Президент абсолютно прав", - наводить його слова РБК daily. Представники інших торгівельних мереж ці відомості спростували. Так, представники "Копійки" і "Діксі" здивовані заявою президента - в їхніх магазинах немає крупи вже близько місяця, тому за всього бажання нічим торгувати вечорами, пише видання.
Ажіотажним попитом пояснює дефіцит співвласник мережі "Вікторія" Микола Власенко: "Ми ж не можемо населенню сказати: бери один пакет гречки в руки, тому крупу мішками купують. Таким чином, кожна людина автоматично стає оптовиком, а куди вона потім повезе крупу, ми не знаємо".
Нагадаємо, в серпні ціни на гречку в московських магазинах підскочили в 1,5-2 рази. А в деяких з них вона навіть зникла з продажу.
В той же час, в повідомленні департаменту продовольчих ресурсів сказано, що, незважаючи на дефіцит гречаної крупи, в Москві в даний час є значні обсяги основних видів продовольства - понад 400 тис. тонн, що в 2,8 разу перевищує мінімально допустимі рівні їх наявності.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас