Найбільший акціонер Зембанку оскаржує в суді правочинність його ліквідації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший акціонер Зембанку оскаржує в суді правочинність його ліквідації

Казна та Політика
422
Страхова компанія "Лема", що володіє 99,7% акцій Зембанку . (всі - Харків), оскаржує в суді правомірність ліквідації банку, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор з комунікацій страхової компанії Олена Привалова.
"СК направила до Харківського окружного адміністративного суду позов з вимогою відмінити постанову Національного банку України (НБУ) №375 про ліквідацію банку і відновити роботу тимчасової адміністрації. Слухання справи в суді відбудеться 29 вересня", - сказала Привалова.
За її словами, тимчасова адміністрація повинна була працювати в Зембанку до 11 листопада, проте НБУ прийняв постанову про його ліквідацію з 2 серпня. При цьому тимчасовий адміністратор банку не розробив програму фінансового оздоровлення установи, що є порушенням закону "Про банки і банківську діяльність".
Зембанк створений в 1990 році шляхом реорганізації "Харківагрокомінтербанк".
НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Зембанку в травні-2010. У червні-2010 Зембанк оголосив про пошук інвестора з метою фінансового оздоровлення і відновлення платоспроможності. Орієнтовний розмір коштів, необхідних для його фінансового оздоровлення, складав 500 млн грн. Проте банк так і не знайшов інвестора.
За даними Нацбанку України, на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів (657 млн грн.) Зембанк займав 107-е місце серед 176 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас