Японія вважає США каменем спотикання на шляху валютної інтервенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія вважає США каменем спотикання на шляху валютної інтервенції

Валюта
478
Уряд Японії розцінює вірогідні заперечення США в разі інтервенції на валютних ринках для заборони зростання курсу єни як перешкоду для прийняття рішучих заходів, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на заяви трьох високопоставлених чиновників, які побажали зберегти анонімність.
Продаж єни без підтримки США буде украй складним заходом, стверджують джерела Bloomberg.
Розвиток економіки за кордоном зараз слабший, ніж під час останньої інтервенції Японії на валютному ринку в 2004 році, і тепер вони самі прагнуть ослабити курси своїх валют, аби збільшити обсяги експорту. Тому одноосібні дії Японії маловірогідні.
"Цього разу Японія не єдина країна, в якої є проблеми, США і Європа також зазнають труднощів. У такій ситуації Японії буде нелегко знайти підтримку для інтервенції", - зазначив президент державного пенсійного фонду Японії, колишній виконавчий директор Банку Японії Такахіро Мітані.
Єна на цьому тижні продовжила зростання до долара, не дивлячись на те, що Банк Японії збільшив обсяги екстреного кредитування на 10 трлн єн ($119 млрд). В ході торгів в п'ятницю єна піднялася до 84,25 в парі з доларом проти 85,23 за підсумками торгів минулого тижня.
Японія не проводила інтервенцій на валютному ринку з 2004 року, коли курс єни до долара складав близько 109. Банк Японії витратив $175 млрд в січні-березні 2004 року, аби запобігти зміцненню нацвалюти, проте до кінця року долар подешевшав вже до 102,63 єни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас