Стельмах: Підстав для стресових змін курсу гривні немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах: Підстав для стресових змін курсу гривні немає

Валюта
4255
Національний банк України (НБУ) допускає коливання курсу гривні, але не бачить підстав для стресових змін його значення, повідомив глава Нацбанку Володимир Стельмах.
"Коливання (курсу) будуть, але стресів не буде", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" під час державного візиту президента України Віктора Януковича до КНР.
За словами глави центрального банку, курсову стабільність підтримує вплив сприятливих економічних чинників.
"Ми говорили, будуть позитивні економічні чинники - буде позитивним курс", - підкреслив Стельмах.
Як повідомлялося, з початку поточного тижня курс гривні на міжбанківському валютному ринку України знизився до 7,9025 грн/$1 з 7,8865 грн/$1: з початку року гривня зміцнилась на 0,9% (з 7,9750 грн/$1).
При розрахунку показників проекту державного бюджету на 2011 рік використовується курс 7,95 грн/$1, тоді як держбюджет поточного року розроблявся виходячи з курсового орієнтиру на рівні 8,00 грн/$1.
Нещодавні ротації в керівництві Нацбанку Стельмах називає нормальними, хоча він і не пояснив причин таких змін.
"Вони (звільнення ) проходили за власним бажанням. У нас найстабільніший в кадровому відношенні інститут. У нас не було якихось таких змін, а лише йшли на підвищення або за власним бажанням", - сказав глава НБУ.
Як повідомлялося, істотні кадрові зміни почалися в НБУ ще влітку: 15 липня 2010 року заступником глави НБУ був призначений Ігор Соркін замість Василя Пасічника. До призначення І.Соркін очолював відділ банківського нагляду управління НБУ в Донецькій області.
З 1 вересня 2010 року першим заступником глави НБУ був призначений Сергій Арбузов замість Анатолія Шаповалова. С.Арбузов протягом 6,5 років (до 19 травня 2010 року) очолював правління УкрБізнесБанку (Донецьк), а з 20 травня був переведений на посаду президента цієї кредитно-фінансової установи. У червні-2010 він був обраний главою наглядової ради державного Укрексімбанку (Київ).
Однак кадрові зміни в центральному банку на цьому не вичерпуються: наприкінці жовтня-2010 набувають чинності поправки до закон про Нацбанк (№2478-VI), згідно з якими правління НБУ буде зменшено з 16 до 11 осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас