Куди піде долар і чого чекати від євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди піде долар і чого чекати від євро

Валюта
3810
Раніше в цьому не було нічого складного. Коли надходили погані дані із США, долар, який відноситься до активів-притулків, зростав, а євро знижувався, оскільки такі цифри породжували страхи з приводу світової економіки. Коли дані США були позитивними, це сприяло зростанню євро й інших чутливих до ризику валют і чинило тиск на долар, оскільки такі цифри усували деякі із страхів, пише Dow Jones Newswires.
Однак заснована на схильності до ризику торгівля стала складнішою останнім часом, оскільки довелося брати до уваги можливість подальшого кількісного пом'якшення в США. В рамках кількісного пом'якшення центральний банк використовує такі методи, як купівля державних облігацій або інших цінних паперів, для збільшення грошової маси.
Реакція долара на дані більше не відрізняється послідовністю. Він знизився минулого тижня на новинах про те, що продажі на вторинному ринку житла в липні впали на 27,2%. Цей звіт активізував розмови про те, що Федеральна резервна система (ФРС) може вдатися до додаткового кількісного пом'якшення - такий розвиток подій врешті-решт погано позначиться на доларі. В середу американська валюта зросла проти євро після сильніших, ніж очікувалося, даних із виробничої сфери США.
В результаті цього складно намагатися прогнозувати, як долар та інші основні валюти відреагують на ключові дані з кількості робочих місць поза сільським господарством США за серпень, які будуть опубліковані в п'ятницю.
На думку Девіда Уотта, старшого валютного стратега-аналітика RBC Capital Markets в Торонто, є безліч різних сценаріїв, які можуть втілитись у життя.
Економісти, опитані Dow Jones Newswires, прогнозують зменшення кількості робочих місць в серпні на 110 000 після втрати 131 000 робочих місць в попередньому місяці. Рівень безробіття, як очікується, збільшився до 9,6% з 9,5%.
Саме негативний звіт, ймовірно, сприятиме зростанню долара, оскільки він чинитиме тиск на відношення до ризику, яке покращилось за останні декілька сесій, вважає Уотт.
Марк Чендлер, старший валютний стратег-аналітик з Brown Brothers Harriman в Нью-Йорку, чекає помірно сприятливого результату, який свідчитиме про більшу міру стабільності американської економіки, ніж та, на яку вказали інші недавні дані.
"Здається, ми все ж можемо отримати таку цифру, яка не вкаже на те, що ситуація в американській економіці продовжує помітно погіршуватись", - зазначає Чендлер.
Такий результат може сприяти зростанню євро, підштовхнувши його у бік позначки 1,3000 долара, проте за цим, ймовірно, знову послідує зниження, говорить аналітик.
Якщо дані виявляться помітно гіршими за очікування, вони можуть стати негативним чинником для долара, посиливши занепокоєння з приводу американської економіки і вказавши на підвищення вірогідності кількісного пом'якшення, зазначає Уотт з RBC.
Помірно позитивний результат, за його словами, створить позитивне тло для ризикованих активів і валют, проте істотний приємний сюрприз може сприяти зростанню долара, підвищивши очікування стосовно американської економіки.
Як зазначає Уотт, можливе виникнення деяких цікавих сценаріїв.
"Ситуація зводиться до того, чи перебуває США в такій поганій формі, що ФРС здійснюватиме кількісне пом'якшення, або ж стан справ в США виявиться набагато сприятливішим, ніж очікувалося?" - додає він. Найпозитивнішим результатом для долара був би приємний сюрприз в тому компоненті звіту, який відображає ситуацію в приватному секторі, і зниження рівня безробіття, вважає Джо Манімбо, ринковий аналітик Travelex Global Business Payments.
Кількість робочих місць в приватному секторі має ключове значення, оскільки саме цей компонент ринку праці є справжнім двигуном економіки, говорить він.
Другий чинник, що ускладнює реакцію ринку на дані із зайнятості, це той факт, що ринки США будуть закриті в понеділок у зв'язку з Днем праці і активність на ринках може знизитися, коли трейдери рано йтимуть з ринку в п'ятницю.
"Це може обмежити те, що відбувається в США" після завершення торгів в Європі,зазначає Чендлер з BBH.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас