Експерт: уряд обманює або народ, або МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: уряд обманює або народ, або МВФ

Енергетика
1498
Уряд знову обіцяє не підвищувати ціни на газ для населення. Або якщо підвищувати - то неістотно. Отже, весняного подорожчання 50% не буде?
Зокрема, міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що ціна на газ для населення в Україні порівнялася з аналогічною російською і підвищуватися більше не буде.
"Ми сьогодні маємо ціну на газ для населення однакову з нашими російськими сусідами. Якщо узяти Білгородську область і нашу Харківську у нас рівна ціна", - сказав Бойко. Він повідомив, що уряд "не збирається ще істотно підвищувати ціни для населення".
"Якщо оцінювати дуже грубо - ціна українського газу була близько 600 гривень, а в Росії - близько 800. У Росії газ був дорожчим. Сьогодні - близько 800 і в Росії, і в Україні. Що стосується того, що Україна більше не підвищуватиме ціни - ми це вже чули після "харківських угод". Тоді Президент говорив, що ці угоди дозволяють не підвищувати ціну на газ для українського населення. Ці обіцянки не виконуються. Зараз ми знову обіцяємо не підвищувати. Але МВФ вивісив на своєму сайті меморадум, в якому говориться, що з 21 квітня ціна буде знов підвищена. Отже, або влада обманює населення, або МВФ. Або і те, й інше разом", - зазначив в ексклюзивному коментарі UBR.UA експерт ринку нафти і газу Олександр Тодійчук.
Тим не менше, декількома днями раніше Росія пообіцяла Україні зрівняти ціни на газ для населення двох країн. Про це йшлося на офіційній зустрічі Голови Правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера і Юрія Бойка, міністра палива і енергетики України.
"Може бути, говорилося про те, що в разі злиття "Газпрому" і "Нафтогазу" Україна зможе отримувати для населення і російський газ за нашими внутрішніми цінами", - припускає Тодійчук.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас