Росії загрожують валютні спекулянти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росії загрожують валютні спекулянти

Валюта
425
Любителі carry trade можуть попрощатися з комфортним життям на російському валютному ринку, заявив перший заступник голови Центробанку Олексій Улюкаєв, повідомляє агентство ПРАЙМ-ТАСС.
На восьмому Міжнародному банківському форумі "Банки Росії 21-е століття" він повідомив: проведення цільових інтервенцій усередині валютного коридору підтвердило свою ефективність.
При проведенні таких інтервенцій Банк Росії оцінює ненафтовий платіжний баланс і знімає той навіс, який виникає при хорошій кон'юнктурі цін на нафту. "Починаючи з червня поточного року, ми серйозно - в рази - зменшили свою присутність на валютному ринку. В більшості випадків на кордонах коридору ми не купуємо нічого. І це означає, що для іноземних валютних спекулянтів, для carry-трейдерів закінчилась епоха комфортної роботи на російському валютному ринку, коли можна було легко робити припущення про рух валютного курсу і відсоткових ставок", - цитує інформагентство слова першого заступника голови ЦБ.
"На мій погляд спекулянти, як грали на валютному ринку, так продовжують це робити. Є певне розуміння, як ЦБ поводиться на ринку, і його робота в коридорі і самі кордони коливань курсу рубля лише збільшують передбаченість і допомагають спекулювати, - говорить експерт грошового ринку Денис Поривай. - Зниження ж волатильності коливань рубля в останні місяці пояснюється низькою волатильністю на ринку нафти".
"Ми продовжимо цей рух і в 2011 р., і далі і підтверджуємо, що наша мета - перехід до інфляційного таргетування - продовжиться", - сказав Улюкаєв.
В серпні Центробанк використовував ту ж тактику, що і в липні, коли придбав на внутрішньому валютному ринку 464,3 млн доларів проти 1,66 млрд доларів в червні. Обсяг покупки валюти в липні був мінімальним з початку року. Всього за сім місяців з початку 2010 року ЦБ придбав на внутрішньому валютному ринку 32,26 млрд доларів і 2,36 млрд євро.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас