Фінський суд дозволив будівництво Північного потоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінський суд дозволив будівництво Північного потоку

Енергетика
168
Адміністративний суд у Фінляндії відхилив протести фінських та естонських екологів проти будівництва газопроводу "Північний потік" по дну Балтійського моря, вирішивши, що їх аргументи малопереконливі.
За рішенням суду, "концерн Nord Stream AG має право на будівництво трубопроводу у винятковій економічній морській зоні Фінляндії і може приступати до роботи негайно", - передає ВВС.
Як відоме, необхідні дозволи на прокладання трубопроводу вже дали Фінляндія, Швеція, Данія, Німеччина і Росія. Але декілька природозахисних організацій у Фінляндії та Естонії оскаржують ці дозволи, стверджуючи, що будівництво загрожує завдати збитку екології регіону.
Газогін "Північний потік" прокладуть по дну Балтійського моря від Росії (Виборг) до Німеччини (Грайфсвальд). Його довжина складе 1220 км. Роботи із прокладання труб на першій лінії завершаться в 2011 році, тоді ж плануються перші постачання газу. Пропускна спроможність лінії повинна скласти 27,5 млрд. кубометрів на рік.
На другому етапі планується подвоєння пропускної спроможності до 55 млрд. кубометрів на рік за рахунок спорудження другої, паралельної лінії газопроводу. Друга лінія буде введена в експлуатацію в 2012 році.
Сумарні інвестиції в проект морської частини газопроводу складуть 7,4 млрд. євро.
За допомогою нового газопроводу Росія має намір постачати газ до Німеччини, звідки його можна транспортувати в Данію, Нідерланди, Бельгію, Великобританію, Францію і інші країни.
9 квітня у Виборзі відбулось офіційне відкриття будівництва "Північного потоку".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас