Турчинов спростовує оскарження "Нафтогазом" рішення Шевченківського райсуду Києва щодо повернення 12,1 млрд. куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов спростовує оскарження "Нафтогазом" рішення Шевченківського райсуду Києва щодо повернення 12,1 млрд. куб. м газу

Енергетика
218
Колишній перший віце-прем'єр-міністр, один із лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов спростовує оскарження Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" рішення Шевченківського районного суду Києва про підтвердження вердикту Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма (Швеція), що зобов'язує НАК повернути компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) 12,1 млрд. куб. м газу.
Про це він сказав на брифінгу.
"НАК "Нафтогаз" не подавав апеляції, відмовився подавати апеляцію з цього приводу. Тому що власників НАК "Нафтогаз", як і власників "РосУкрЕнерго" - а це ті самі люди - це рішення, безумовно, влаштовує. Але ж воно не влаштовує Україну", - сказав Турчинов.
Він також нагадав, що 7 вересня БЮТ організовує акцію протесту з вимогою не підвищувати ціни на газ.
"Тому що єдина реальна причина підвищення ціни на газ - це повернути мільярди "РосУкрЕнерго", які забираються в громадян і передаються пану (Дмитру) Фірташу і його акціонерам, які сидять в Адміністрації Президента або очолюють Міністерство палива й енергетики", - додав Турчинов.
Він висловив упевненість, що підвищення ціни на газ для населення з 1 серпня - результат домовленостей між "РосУкрЕнерго", Мінпаливенерго й "Нафтогазом".
Як повідомляло агентство, 25 серпня міністр палива й енергетики Юрій Бойко заявив, що "Нафтогаз" оскаржив рішення Шевченківського райсуду Києва у справі про повернення "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. куб. м газу.
13 серпня Шевченківський райсуд Києва зобов'язав "Нафтогаз" виконати рішення Стокгольмського арбітражу.
Бойко дав доручення "Нафтогазу" оскаржити ухвалу Шевченківського райсуду в апеляційній інстанції.
8 червня Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. куб. м газу й надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас