Новими власниками "Київміськбуду" стали Atima Ltd, Investion Ltd. та Akvista Ltd. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новими власниками "Київміськбуду" стали Atima Ltd, Investion Ltd. та Akvista Ltd.

Фондовий ринок
752
Інвестиційні компанії Atima Ltd., Investion Ltd. і Akvista Ltd., які є новими власниками 80% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ), повідомили про намір в якості портфельних інвесторів бути присутніми в наглядовій раді холдингу і брати участь у розробці його стратегічного розвитку.
Про це повідомляється в прес-релізі "Київміськбуду" із посиланням на офіційний лист вказаних інвесткомпаній на адресу президента АТ Василя Можара від 1 вересня.
"1 вересня 2010 року АТ ХК "Київміськбуд" отримала на ім'я президента компанії Василя Можара офіційний лист від нових власників пакету акцій холдингу. Лист підписаний керівниками трьох зарубіжних компаній (Atima Ltd., Investion Ltd. і Akvista Ltd. ), які висловлюють намір зустрітись із ним для обговорення питань стратегічного розвитку АТ ХК "Київміськбуд". Всі нові акціонері холдингу є інвестиційними компаніями. Відповідно, вони як портфельні інвесторі не мають наміру брати безпосередню участь в оперативному управлінні бізнесом, обмежившись спільною розробки стратегічних установок з керівництвом АТ ХК "Київміськбуд" і присутністю в наглядовій раді ", - говоритися в прес-релізі.
Як повідомляється в прес-релізі із посиланням на першого віце-президента ХК "Київміськбуд" Дмитра Гуленка, заздалегідь зустріч керівництва холдингу з новими акціонерами заплановано на аступний тиждень.
"Ми отримали запрошення на зустріч, і, безумовно, зацікавлені в проведенні якнайшвидше - перш за все, з метою обговорення формату взаємодії, стратегії розвитку холдингу, інвестиційної програми та ін., а також перспективи залучення "дешевих" кредитів від західних фінансових установ, використовуючи які ми матимемо можливість здешевити житло, яке будує холдинг, і навіть розглянути можливість кредитування фізичних осіб. Заздалегідь ми плануємо цю зустріч на наступний тиждень, після того, як президент холдингу Василь Можар Михайлович повернеться із зарубіжного відрядження ", - наводить слова Гуленко прес-служба холдингу.
Гуленко висловив сподівання, що Іноземні інвесторі допоможуть залучити додаткові фінресурси, що дозволить холдингу уникнути залежності від майбутніх продажів і збільшити обсяг будівництва доступного житла.
Перший віце-президент "Київміськбуду" зазначив, що компанія продовжує працювати в нормальному режимі і виконає всі зобов'язання перед своїми покупцями.
"Ще раз підкреслюю, незалежно від будь-яких зовнішніх обставин, ми виконаємо всі свої зобов'язання перед людьми, для яких будуємо квартири. А це тисячі осіб, включаючи постраждалих від афери "Еліта-центр". Крім того, ми сподіваємося, що іноземні інвестиції, реципієнтами яких ми стали, вже у найближчому майбутнього дозволять збільшити кількість об'єктів, які будуються, і розширити нашу відрядну програму ", - Додав Гуленко.
Водночас в Антимонопольному комітеті України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що комітет не отримував жодних заяв з приводу покупки акцій "Київміськбуду".
Як повідомлялося, глава Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України Дмитро Тевелєв 2 вересня заявив, що муніципальний пакет акцій АТ "ХК "Київміськбуд" у розмірі 80% був проданих на аукціоні на Українській універсальній торговельній біржі фінансової компанії "Новий регіон"за 114 млн 75 тис.. 598,56 грн.
За його словами, комісії не вдалось відстежити подальшу долю акцій "Київміськбуду" у зв'язку з відсутністю "Нового регіону" і ФС "Україна" за місцем реєстрації, а також звітності від цих компаній.
Водночас глава ДКЦПФР зазначив, що за угодою про купівлю комунального пакету "Київміськбуду" від 27 липня 2009 року, "Новий Регіон" повинен був продати його протягом року.
Тевелєв такоже повідомив, що під час перевірки правильності перереєстрації комунального пакету акцій реєстратором "Термінал-реєстр" виникає сумнів у наявності повного обсягу документів, необхідних для реєстрації, зокрема, в повноважності осіб, які підписували документи, і важко оцінити шанси повернення пакету акцій в комунальну власність.
Раніше перший заступник голови Київській міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов заявивши про намір київської влади відстояти інтереси міста і повернути 80% акцій АТ "ХК "Київміськбуд" у власність міської громади.
Головне управління комунальної власності КМДА 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ Фінансова компанія "Новий регіон" (Київ) про продаж 80% акцій АТ "Холдингова компанія" Київміськбуд ".
Генпрокуратура України просить визнати договір недійсним і зобов'язати "Новий регіон", а також реєстраторів "Київміськбуду" - ТОВ "Компанія" Термінал-реєстр "і ТОВ" Адрем "- повернути акції Києву.
Позов був поданий 20 серпня 2010 року, Госпсуд Києва взявши його до розгляду, відкрив провадження у справі і призначив розгляд на 16 вересня, а також залучив як третю особу ХК "Київміськбуд".
ДКЦПФР з 6 серпня на виконання розпорядження Генпрокуратура припинила на шість місяців обіг акцій "Київміськбуду". Потім відомство запросило в "термінал-реєстру" інформацію про операції з акціями холдінгової компанії, отримали інформацію про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій "Київміськбуду" з ФК "Новий регіон". Крім того, ДКЦПФР має Намір перевірити компанію "Адрем" у зв'язку з рішенням "Київміськбуду" з 6 серпня передати цій компанії ведення свого реєстру.
ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.
ФК "Новий регіон" отримали п'ятірічну ліцензію ДКЦПФР в серпні 2008 року. Її директором і власником мажоритарної частки є Михайло Піроцькій, що очолював також компанію ТОВ "СИСТЕМА-Р", яка була створена в 1996 році за участю дочірніх підприємств холдингу "Київміськбуд" і у свій час вела реєстри підприємств холдингу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас