Янукович: Україна буде інвестувати в Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна буде інвестувати в Китай

Казна та Політика
4310
Україна готова вкладати кошти в інфраструктурні проекти Китаю на території Китаю, які мають державне значення.
Про це заявив президент України Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам в Пекіні в четвер після закінчення церемонії підписання двосторонніх українсько-китайських угод.
"Ми готові брати участь в розвитку державних пріоритетних напрямів Китайської народної республіки на території Китаю", - сказав він.
При цьому президент України підкреслив, що Україна має такі можливості і відповідний потенціал. "Ми готові використовувати наші можливості для розвитку тих регіонів в Китаї, які сьогодні значно відстають від середнього рівня", - сказав він.
Крім того, Янукович повідомив про те, що під час двосторонніх переговорів з головою КНР Ху Цзіньтао в розширеному форматі сторони домовилися про те, що найближчим часом - не пізніше 2012 року - товарообіг між двома країнами буде не менше 10 мільярдів доларів.
"Товарообіг між Україною і Росією - для довідки говорю - до кінця цього року буде близько 40 мільярдів доларів, і порівняно з минулим роком 13 мільярдів - це зростання, фактично, в рази", - сказав Янукович.
При цьому, він зазначив, що потенціал двосторонніх українсько-китайських відносин "дуже високий".
Віктор Янукович і Ху Цзіньтао також підписали спільну заяву відносно підвищення рівня українсько-китайських відносин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас