ООН: Криза викликала зменшення міграційних потоків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Криза викликала зменшення міграційних потоків

289
Глобальна економічна криза призвела до певного зменшення кількості мігрантів в промислово розвинені країни. В результаті зростання безробіття в 2009 році зменшися і обсяг грошових переказів цієї категорії осіб на батьківщину, особливо до країн Східної Європи і Центральної Азії. Про це говориться в доповіді генерального секретаря ООН Пан Гі Муна "Міжнародна міграція і розвиток".
Трудові мігранти з цього регіону в 2009 році направили своїм рідним і близьким на 21% менше коштів у порівнянні з 2008 роком. В цілому потоки грошових переказів мігрантів до країни з низьким і середнім рівнем доходу в 2009 році склали $316 млрд, що на 6% менше в порівнянні з 2008 роком.
В теперішній час в світі налічується більше 214 мільйонів мігрантів. Шість з кожних 10 мігрантів проживають в розвинених країнах. З 1990 року чисельність міжнародних мігрантів в світі в цілому зросла майже на 40 мільйонів осіб, а в період з 2005 по 2010 - на 10,5 мільйона осіб.
В доповіді говориться, що сьогодні багато урядів усвідомлюють, що міжнародна міграція є невід'ємною частиною процесу розвитку і функціонування сучасних економік. У міру прискорення темпів старіння населення і з врахуванням перспектив скорочення чисельності працездатного населення, уряди багатьох країн стимулюють в'їзд мігрантів.
В новому документі Пан Гі Мун, як повідомляє центр новин ООН, зазначає, що внесок міжнародних мігрантів як у розвиток країн їх перебування, так і в економіку країн походження залежить від гарантії дотримання їх прав людини і створення умов для того, щоб вони не піддавалися дискримінації і не ставали жертвами ксенофобії.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас