У ФРС США ще лишились інструменти для допомоги економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ФРС США ще лишились інструменти для допомоги економіці

Казна та Політика
402
Прийняте нещодавно Федеральною резервною системою (ФРС) рішення зупинити зменшення свого портфеля цінних паперів необов'язково означає, що має відбутися додаткове кількісне пом'якшення, заявив в середу в інтерв'ю CNBC віце-голова ФРС Дональд Кон. Середа стала останнім днем перебування Кона на цій посаді, передає Dow Jones Newswires.
"Звичайно, це не означає, що дане рішення призведе до подальшого кількісного пом'якшення, - сказав він. - Це не означає, що керівники ФРС на наступному засіданні неодмінно зроблять черговий крок".
За словами Кона, прийняте Комітетом з операцій на відкритому ринку ФРС рішення стало відповіддю на похмурі економічні дані. "Той факт, що ми зробили це, вказав на погіршення перспектив економіки. Ми не спостерігали такого прогресу із робочих місць, який ми спостерігали навесні", - додав він.
На початку минулого місяця ФРС вирішила не допустити зменшення свого балансу. Це рішення ознаменувало собою зміну в управлінні портфелем центрального банку, яке, схоже, зробило можливими масштабніші покупки активів. Кон, проте, зазначив, що додаткове кількісне пом'якшення не гарантоване.
"Це не сигнал про майбутні дії. Це сигнал про те, що перспективи не такі хороші, якими вони були навесні", - сказав він.
Кон при цьому додав, що в центрального банку, як і раніше, зберігаються інструменти для надання допомоги економіці.
"У нас не закінчилися інструменти", - заявив він.
В середу Кон залишив посаду віце-голови ФРС після 40 років служби в центральному банку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас