Голова парламентської комісії США має намір опублікувати службові документи компаній Уолл-стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова парламентської комісії США має намір опублікувати службові документи компаній Уолл-стріт

Казна та Політика
295
У США вже в грудні можуть бути опубліковані службові документи компаній з Уолл-стрітом, які потенційно можуть стати справжнім скарбом для майбутніх позивачів і головним болем для банків, регуляторів і їх юристів, пише в середу британська The Financial Times.
Як заявив глава парламентської Комісії США із розслідування причин фінансової кризи Філ Енджелідес, він має намір опублікувати в грудні разом з остаточною доповіддю значну кількість документів, які є основою розслідування і можуть стати предметом пильного вивчення з боку наукового співтовариства і журналістів. "Це стосується не лише банків, я можу стверджувати, що багато державних агентств не хочуть піддавати свої документи розголосу, проте я вважаю, що якщо вони можуть допомогти в розумінні причин кризи, то вони мають бути опубліковані", - наводить FT слова Енджелідеса.
Комісія, створена за рішенням конгресу, раніше скористалася своїми масштабними повноваженнями аби змусити Goldman Sachs опублікувати певні документи, а знаменитого інвестора Уоррена Баффета - надати свідчення. Проте зараз основним ворогом комісії є час, і вона квапиться отримати додаткову інформацію з Уолл-стріт до закінчення терміну своїх повноважень. "У деяких моментах справедливо буде сказати, що ми рухаємося черепашачим кроком, - зазначає Енджелідес. - Вони (інститути Уолл-стріт), напевно, дивляться на 15 грудня і говорять: "У нас залишилося ще 100 днів, і ці парубки звалять".
Крім письмових матеріалів, зібраних комісією за час розслідування, орган парламентського контролю також має намір опублікувати більше 500 аудіозаписів інтерв'ю зі свідками, "від простих людей до членів прад директорів з Нью-Йорка і відповідальних за ухвалення рішень осіб з Вашингтона".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас