Українських пілотів вперше будуть готувати за держкошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українських пілотів вперше будуть готувати за держкошти

Казна та Політика
148
Кабінет міністрів має намір дати державне замовлення Національному авіаційному університету на підготовку пілотів. Про це на церемонії посвячення в студенти університету сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник.
"Андрій Клюєв (перший віце-прем'єр-міністр) дав доручення, аби ми наступного року вперше розробили рішення Кабінету міністрів про підготовку і створення державного замовлення на підготовку пілотів в нашій країні", - сказав Табачник.
За його словами, таке держзамовлення буде розміщено вперше за роки незалежності України.
Крім того, Андрій Клюєв доручив Міністерству освіти і науки і керівництву Національного авіаційного університету підготувати проект створення безпілотних літаків для здійснення контролю за газо- і нафтопроводами.
"Перше (завдання) - підготувати проект створення вітчизняних безпілотних літаків, необхідних для контролю над крупними трубопроводами: газопроводами і нафтопроводами", - розповів Дмитро Табачник.
Табачник зазначив, що якщо університет зможе розробити конкурентоздатний проект, то Кабінет міністрів готовий надати університету державне замовлення під цей проект.
Нагадаємо, Національний авіаційний університет став найбільш затребуваним серед абітурієнтів в 2010 році - до нього було подано близько 27 тисяч заяв на вступ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас