Армія дочекається грошей лише через два роки? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Армія дочекається грошей лише через два роки?

Казна та Політика
242
Надання достатніх фінансових ресурсів для реформування Збройних сил України (ЗСУ) заплановано на другий етап реформування армії, який припадає на 2012-2013 роки. Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель під час виступу в Національному університеті оборони України, передає прес-служба міністерства.
Він також зазначив, що реформування ЗСУ повинне забезпечити збереження і збільшення бойового потенціалу країни, а тому не обмежиться одним лише скороченням чисельності військ.
За словами Єжеля, реформування ЗСУ проводитиметься в три етапи.
Так, в 2010-2011 роках передбачається стабілізувати ситуацію, вивільнити ресурси шляхом розформування і скорочення чисельності особового складу військових частин, що не входять в загальну структуру ЗСУ, і отримати додаткові надходження коштів від підвищення ефективності економічної і госпдіяльності Міноборони.
В 2012-2013 роках передбачається прийняти заходи із реформування ЗСУ: оптимізувати їх структуру і зменшити чисельність, забезпечити виділення достатніх ресурсів, в першу чергу фінансових, для подальшого реформування ЗСУ.
На третьому етапі, в 2014-2015 роках, передбачається продовжити розвиток ЗСУ за рахунок внесення змін до структури бюджетних витрат Міноборони і підвищити боєздатність ЗСУ.
"Передбачається, що збройні сили будуть невеликими за чисельністю, але боєздатними", - зазначив Єжель.
За його словами, при вживанні заходів реформування один з основних акцентів буде зроблений на зміну системи управління ЗСУ, а також оптимізацію і приведення до типової управлінської ланки видів ЗСУ. Буде вдосконалено і розподіл ЗСУ за функціональним призначенням.
Нагадаємо, вчора радник президента України Анатолій Кінах заявив про критичну ситуацію в армії і зазначив, що оборонно-промисловий комплекс України чекають "стагнація і руйнація", якщо до кінця року Верховна рада не прийме низку законів, що реформують ОПК.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас