У Нью-Йорку планують побудувати сім висоток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку планують побудувати сім висоток

Нерухомість
283
Протягом найближчого десятиліття в Нью-Йорку планують побудувати як мінімум сім висоток.
Якщо раніше найвищою будівлею в місті вважався Емпайр-Стейт-білдінг, то зараз обговорюються проекти будівництва ще декількох "висоток", пише видання The Wall Street Journal.
Згідно з даними, нещодавно міська рада Нью-Йорка схвалила зведення хмарочоса Пенн-плаза, який з'явиться в декількох кварталах від Емпайр-Стейт-білдінг. Запланована висота будівлі становить 368 м. Для порівняння: висота Емпайр-Стейт-білдінг без врахування шпиля - 380 м.
Деякі експерти в області архітектури поспішили заявити, що запланований 69-поверховий хмарочос "спотворить" обличчя міста. Та влада Нью-Йорка все ж схвалила будівництво, оскільки їх більше турбує створення нових робочих місць, а не естетичні питання", - пише видання.
"Крім того, триває реалізація 262-метрового хмарочоса Beekman Tower вартістю $800 млн, який з'явиться в околицях мерії, і двох башт на місці Всесвітнього Торгівельного Центру. Також влада домовилася про будівництво ще двох "висоток" на місці ВТЦ. У районі Мідтаун на Манхеттені продовжується зведення будівлі висотою 302 м. Поряд з Музеєм сучасного мистецтва має бути побудований хмарочос заввишки 317 м", - відзначається в матеріалі.
Видання уточнює, що в 2012 році на захід від залізничного вокзалу Пенн-стейшн може з'явитися комплекс житлових і комерційних площ заввишки 256 м.
"Прибічники подібних проектів відзначають, що Нью-Йорку необхідно модернізувати свої офіси для того, щоб на рівних конкурувати з іншими глобальними фінансовими центрами - такими як Гонконг і Лондон. Але на шляху реалізації цих проектів може стати економіка. В тому випадку, якщо девелопери не зможуть отримувати достатнього фінансування під свої плани, а попит на комерційні площі і квартири не піде вгору, про реалізацію масштабних проектів доведеться забути", - сказано в матеріалі.
Як повідомлялося раніше, в Нью-Йорку починається зведення "міського курорту" для секс-меншин на Манхеттені на західному кінці 42-ї вулиці, яка вважається серцем міста.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас