Експерт: В короткостроковій перспективі світові ціни на пшеницю знизяться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В короткостроковій перспективі світові ціни на пшеницю знизяться

Аграрний ринок
308
У довгостроковій перспективі слід чекати зростання попиту на всі види продовольства. Таку думку висловив начальник аналітичного управління по сировинним ринкам Commerzbank Євген Вайнберг, передає Deutsche Welle.
"Якщо ціни на пшеницю залишаться на нинішньому рівні або не сильно впадуть, то в наступному році фермерські господарства по всьому світу, звичайно ж, будуть посилено вирощувати пшеницю. Так що вона, може, і подешевшає, але ціни на іншу продукцію - бавовну, кукурудзу, соєві боби - можуть ще більше зрости", - підкреслив експерт. На його думку, більше всього від події цього літа стрибка цін на пшеницю постраждають її великі імпортери, перш за все країни Північної Африки чи, наприклад, деякі колишні радянські республіки в Центральній Азії. "Ці країни чекає різке підвищення цін", - підкреслив Є.Вайнберг.
При цьому він упевнений, що продовольство всюди у світі буде стійко дорожчати з багатьох причин - зростання народонаселення, скорочення площ сільгоспугідь, зміна структури споживання продуктів харчування в Китаї та інших не так давно вкрай бідних державах.
"Споживання масел, жирів і особливо м'яса в країнах, що розвиваються, росте дуже швидко. А на виробництво м'яса йде до десяти разів більше пшениці, ячменю, соєвих бобів чи кукурудзи. Тому мені здається, що в довгостроковій перспективі нас чекає зростання цін на сільськогосподарську продукцію", - резюмував Є.Вайнберг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас