За рішенням суду ТВі і "5 канал" можуть продовжувати мовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рішенням суду ТВі і "5 канал" можуть продовжувати мовлення

Казна та Політика
386
Згідно з рішенням Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року телеканали ТВі і "5 канал" позбавлені лише тих аналогових частот, які були отримані на конкурсі, результати якого були оголошені 27 січня поточного року. Тобто телеканали продовжують віщати на частотах, які були виграні на попередніх конкурсах.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної ради України з телебачення і радіомовлення.
"Після того, як Нацрада офіційно отримає рішення суду, на найближчому засіданні будуть внесені відповідні зміни в їх існуючі ліцензії на аналогове мовлення. Крім того, обидва каналу мають ліцензії на супутникове мовлення і віщають в кабельних мережах", - підкреслюється в повідомленні.
Нацрада закликала учасників судового процесу почекати оголошення повного тексту рішення суду, яке заплановане на 3 вересня, і не робити передчасні висновки.
Як повідомлялося, 30 серпня 2010 року Київський апеляційний адміністративний суд визнав неправомірним і скасував рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про надання додаткових частот телеканалам ТВi і "5 канал".
Згідно з рішенням суду, позов каналів групи "Інтер" задоволений повністю, частково задоволені апеляції "5 каналу" і ТВi.
Крім того, суд виніс окреме визначення на адресу Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи стосовно винних в незаконному наданні частот телеканалам.
Визначення може бути оскаржене у Вищому адміністративному суді України. Після отримання мотивувальної частини рішення (на засіданні в понеділок суд оповістив лише резолютивну частину – ІФ) стане відомо, в якій частині задоволені апеляції телеканалів.
Київський апеляційний адміністративний суд розглядав справу по апеляційних скаргах "5 каналу" і ТВі за позовом ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (НТН) і ТОВ "Телерадіокомпанія "Кіно ТБ" (належать медіа-холдингу Inter Media Group) щодо позбавлення частот і анулювання ліцензій на мовлення.
Раніше Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер". Таким чином, було оскаржено рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про виділення телеканалам ТВi і "5 канал" додаткових частот для мовлення.
За підсумками конкурсу Нацради з питань телебачення і радіомовлення найбільшу кількість частот отримали телеканали TBi - 33 частоти і "5 канал" - 26 частот. U.A. Inter Media Group (Київ) виграла 20 частот.
В квітні U.A. Inter Media Group відмовився від частот, вважаючи, що конкурс пройшов з порушеннями. Результати конкурсу оспорили телекомпанії НТН, Enter Film і Enter Music, які входять до холдингу.
Нинішні частоти, на яких віщає ТВi і "5-й канал", залишаються у них.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас