Український ринок акцій у вівторок просів під впливом неоднозначних зовнішніх сигналів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок просів під впливом неоднозначних зовнішніх сигналів

Фондовий ринок
167
Українські торги акціями у вівторок проходили під впливом "ведмедячих" настроїв на тлі зниження азіатських, європейських індексів і американських ф'ючерсів, проте до закриття майданчиків вітчизняні інвестори відіграли частину денних втрат після виходу позитивної макростатистики із США.
Індекс "Української біржі" втратив за день 0,8%, опустившись до 1979,53 пункту, індекс ПФТС впав на 1,1% - до 792,82 пункту.
Торгівельна активність протягом дня трималася на низькому рівні.
На "Українській біржі" (УБ) істотне зниження продемонстрували акції гірничодобувних і вагонобудівних компаній. Акції Північного гірничо-збагачувального комбінату подешевшали на 1,91%, "Луганськтепловозу" - на 3,41%, Крюковського вагонзаводу - на 2,81%.
Як відзначив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, тиск на котирування акцій гірничодобувних компаній чинили прогнози опитаних Financial Times аналітиків стосовно можливого зниження контрактних цін на залізняк в IV кварталі 2010 року на 10-15%, а на коксівне вугілля - на 5-10%.
В той же час, на тлі загальної негативної динаміки, відносно стійкими залишалися котирування Авдіївського коксохімзаводу (-0,13%), акції якого привабливі для короткострокових спекуляцій.
Акції на ринку заявок УБ продемонстрували змішану динаміку, проте більше половини паперів подешевшали на 0,5-3%. У лідерах падіння виявилися акції Алчевського меткомбінату (-2%) і Райффайзен Банку Аваль (-1,9%).
Найбільше зростання зафіксоване по акціях Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського (+8,75%), "Галнафтогазу" (+4,95%) і "УкрАВТО" (+4,36%) при украй низьких оборотах.
Крім того, як відзначив Іванишин, виросли акції "Дніпроенерго" (+0,48%), підтримку яким надала новина про намір провести два тендери з відбору банків для залучення кредитів на 520 млн грн.
В той же час, за словами аналітика, раніше компанія вже заявляла про плани залучити кредит на 320 млн грн., тому дана інформація вже частково врахована у вартості акцій. Проте офіційне оголошення "Дніпроенерго" про тендер сприятиме зростанню його акцій найближчим часом, вважає В.Іванишин.
На УБ цього дня з акціями укладені угоди на 70,7 млн грн.
Обсяг торгів на ПФТС склав 132,3 млн грн., у тому числі з акціями укладені угоди на 20,5 млн грн.
Портфельний управляючий "Конкорд Капітал" Максим Слобідський, коментуючи агентству ситуацію на ринку, відзначив, що на переважаючому світовому негативі індекс УБ в ході сесії падав більш ніж на 2%. За його словами, інвестори у вівторок вважали за краще не ризикувати і "зафіксуватися" у зв'язку з негативним зовнішнім фоном.
В той же час, як відзначив експерт, дані про споживчу впевненість в серпні із США, які виявилися кращими від прогнозів аналітиків, додали сил "бикам" і дозволили їм розвернути індекси вгору.
На думку В.Іванишина, в середу висока вірогідність незначного відскоку вгору в рамках корекції, проте в другій половині дня поновиться негативна тенденція.
Як відзначив аналітик, в 15:15 кч в середу буде опублікована статистика про кількість створених робочих місць за даними ADP/Macroeconomic Advisors, яка може підсилити песимістичні настрої на світових фондових майданчиках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас