Нафта дешевшає, вперше з травня завершуючи місяць падінням ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає, вперше з травня завершуючи місяць падінням ціни

Енергетика
237
Нафта дешевшає у вівторок, вперше з травня завершуючи місяць падінням ціни, торгується на рівні $74,3 за барель.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) склала $74,3 за барель, що на $0,4 (0,54%) нижче підсумкового котирування 30 серпня. У серпні контракти подешевшали на 6,7%.
Раніше в процесі торгів падіння котирувань цих контрактів перевищувало $1, проте деяку підтримку ринку надали дані про менш значне, ніж очікувалося, сповільнення темпів зростання цін на житло в США.
Згідно з індексом S&P/Case-Shiller, ціни на житло в 20 найбільших містах США збільшилися в червні на 4,23% в річному численні після підвищення на 4,64% в попередньому місяці. Експерти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували менш значне зростання - на 3,5%.
"Дані щодо ринку житла позитивно позначилися на фондових ринках, що і надало підтримку вартості нафти, - відзначає віце-президент PFGBest в Чикаго Філ Флінн. - Хороші дані щодо ринку нерухомості є сигналом того, що, якщо цей ринок і не пройшов своє дно, то близьке до нього".
Але вартість нафти залишається нижчою від рівнів понеділка. Ринок чекає, що дані щодо запасів у США, які будуть опубліковані в середу, покажуть зростання запасів на 1,55 млн барелів.
Котирування ф'ючерсу на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures 31 серпня опустилося на $0,2 (0,26%) - до $76,4 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас