ФДМ пропонує частково продавати націоналізовані банки на біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ пропонує частково продавати націоналізовані банки на біржі

Казна та Політика
156
Фонд державного майна (ФДМ) пропонує при продажу корпоративних прав держави в статутних капіталах банків, які перебувають в управлінні Міністерства фінансів України, продавати на фондовій біржі 25% їх акцій.
Це передбачено проектом постанови уряду "Про затвердження порядку продажу корпоративних прав держави в статутних капіталах банків, які перебувають в управлінні Міністерства фінансів України", текст якого оприлюднено на веб-сайті ФДМ.
"Метою розробки проекту нормативно-правового акту є встановлення процедури підготовки і проведення продажу корпоративних прав держави в статутному капіталі банку або загального продажу пакету акцій держави і акцій інших акціонерів (інвесторів) у статутному капіталі банку шляхом викупу, конкурсу з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону", - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.
Згідно з документом, пропозицію про продаж частки держави має підготувати Мінфін за участю радника, який буде відібраний на конкурсній основі відповідно до критеріїв, затверджених експертно-аналітичною радою з питань участі держави в капіталізації банків. Комісію з продажу пакету акцій повинен сформувати ФДМ. До її складу повинні увійти по два представники від ФДМ, Мінфіну, Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, а також Нацбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас