В Києві запровадять нову програму доступного житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві запровадять нову програму доступного житла

Нерухомість
1786
Київська міська державна адміністрація планує запровадити в столиці програму "Доступне житло" з фінансуванням міста 50% вартості квартир.
Про це в інтерв'ю газеті "Вісті в Україні" розповів виконуючий обов'язки голови Київміськадміністрації Олександр Попов.
Він нагадав, що зараз діє державна програма будівництва доступного житла і забезпечення ним громадян, згідно з якою держава оплачує 30% від вартості квартири, а решту 70% доплачує покупець.
Так, за його словами, в планах столиці модернізувати цю програму для Києва і запровадити механізм оплати владою 50% від вартості квартири.
"Національний проект "Доступне житло" - програма, яка дозволить киянам інвестувати в будівництво недорогого житла. Зараз законом визначено, що 30% вартості квартири"... може фінансувати держава. Ми пропонуємо в Києві такий варіант: муніципалітет додасть ще 20%. Тобто в нашому розумінні доступне житло для киян - це 50% собівартості квартири - сума, яка буде посильна людині, яка стоїть в черзі на отримання квартири", - вважає Попів.
Він також розповів, що відповідне рішення Київської міської ради з впровадження такої моделі програми буде прийнято на черговій сесії у вересні (сесія Київради запланована на 16 вересня), а початок реалізації проекту намічений на 2011 рік, після прийняття горбюджета-2011.
Попов також розповів, що в планах міста вийти на середню вартість житла 5-5,5 тисяч гривень за квадратний метр, а за допомогою програми з забезпечення житлом громадян - з врахуванням оплати містом 50%, ця ціна скоротиться до 2,5-3 тисяч за квадратний метр.
Нагадаємо, що програма 2010 років з забезпечення громадян доступним житлом передбачає оплату покупцям-черговикам 30% від вартості квартири.
Решту 70% покупець доплачує своїми силами.
В середині серпня Кабінет міністрів скоротив обсяг коштів стабілізаційного фонду, призначених в 2010 році на забезпечення житлом громадян, у тому числі військовослужбовців, на 650 мільйонів з 1,04 мільярдів до 390 мільйонів гривень.
В липні Кабмін затвердив граничну ціну продажу житла з високим ступенем готовності після його добудови 7,99 тисяч гривень за квадратний метр.
Так, 7,99 тисяч гривень за квадратний метр є максимальною ціною продажу доступного житла в Києві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас