Україна ще й "зекономить" на підготовці до Євро-2012? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна ще й "зекономить" на підготовці до Євро-2012?

Казна та Політика
387
Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников вважає, що Україна витратить не більше 5 млрд. євро на підготовку до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Таке припущення Колесников висловив в інтерв'ю "Газеті по-київськи" (№ 162 від 31 серпня 2010 року).
"Річ у тім, що не всі заплановані дороги будуть побудовані - не встигаємо по термінах. Прокладемо лише найнеобхідніші дороги: до аеропортів, стадіонів, готелів, що примикають до державного кордону. А також довкола приймаючих міст і населених пунктів, пов'язаних з місцями мешкання. Таких як Трускавець, Святогорськ. Думаю, укладемося в 5 млрд. євро", - сказав Колесников.
В той же час віце-прем'єр не став прогнозувати можливі обсяги прибутку від проведення Євро-2012. "Україну відвідають не менше 750 тисяч гостей. Хто зможе достовірно відповісти на питання, скільки кожен з них витратить? А то, що ПАР залишилася без прибутку, - не об'єктивно. Не можна підходити до цього питання, підраховуючи лише прибуток і збитки! Наприклад, до 2012 року країна Україна отримає 4 нові аеропорти. За 20 років Незалежності, за винятком Маріуполя, у нас не побудовано жодного повітряного порту! Плюс з'являться два нові стадіони, три кільцеві дороги, транспортні розв'язки", - пояснив він.
Як повідомляв УНІАН, раніше вартість підготовки України до Євро-2012 оцінювалася в суму 6,5 млрд. євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас