Страховики готові взятися за техогляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики готові взятися за техогляд

792
Українська федерація страхування (УФС) підтримує ініціативу Держкомпідприємництва щодо залучення страхових компаній до проведення технічного огляду транспортних засобів як ще одну можливість реалізації принципів державно-приватного партнерства, повідомила прес-служба федерації.
Крім того, вона відзначає, що дана ініціатива раніше була підтримана Міністерством внутрішніх справ України.
Ретельний контроль за належним технічним станом транспортних засобів зменшить ризики страховиків, кількість страхових випадків, призведе до підвищення конкуренції і якості страхових послуг і, відповідно, до зниження їх вартості, йдеться в прес-релізі.
За даними УФС, така система забезпечення страховим захистом учасників дорожнього руху вже діє в окремих країнах, у тому числі в єврозоні.
Як повідомляє прес-служба, в даний час в Україні рівень обхвату ОСЦПВ становить близько 70% транспортних засобів. Моторне (транспортне) страхове бюро України, на яке покладено функцію гаранта регламентних виплат по договорах ОСЦПВ, створило ефективні механізми обліку договорів, страхових випадків і виплат по них. Введена в промислову експлуатацію централізована база даних по цих договорах і виплат по них, визначені правові основи її функціонування і пропрацювала можливість об'єднання його з базами ДАІ. Рішенням Держфінпослуг збільшені ліміти відповідальності й запроваджені суворіші ліцензійні умови, що наближають страхування автоцивільної відповідальності в Україні до європейських стандартів. Страховики з метою прискорення відновлення авто після ДТП налагодили ефективну співпрацю із СТО.
В той же час, відзначає УФС, для остаточного введення в Україні ОСЦПВ необхідно здійснити комплекс заходів за участю всіх зацікавлених сторін, зокрема: досягти максимального (понад 95%) обхвату зареєстрованого автотранспорту, обов'язковим страхуванням цивільної відповідальності автовласників, скасувати короткострокові поліси для зареєстрованих транспортних засобів, завершити процес побудови баз даних МТСБУ і ДАІ щодо транспортних засобів, ДТП і адміністративних правопорушень, провести поетапне збільшення лімітів відповідальності до розміру, принаймні, більше 500 тисяч гривень, оздоровити ринок ОСЦПВ залишити на ньому лише надійних, платоспроможних і прозорих страховиків, зберегти участь сертифікованих СТО в проведенні діагностики, встановити термін дії талона про технічний огляд транспортного засобу відповідно до терміну дії страхового полісу, тобто один рік, об'єднавши проходження технічного огляду з укладенням договору ОСЦПВ.
Українська федерація страхування готова взяти участь у перегляді системи технічного огляду транспортних засобів. Успіх цієї роботи дозволить використовувати накопичений досвід для заміни дозволів і ліцензування на страхування в інших сферах, відзначає прес-служба.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас