Безробіття в єврозоні в липні залишилося на рівні 10% 5-й місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в єврозоні в липні залишилося на рівні 10% 5-й місяць поспіль

Казна та Політика
137
Безробіття в країнах єврозони в липні склало 10%, не змінившись в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, також не чекали зміни показника.
Таким чином, безробіття продовжує залишатися на максимальній позначці з серпня 1998 року за підсумками п'ятого місяця поспіль.
Європейські компанії неохоче створюють робочі місця на тлі побоювань стосовно негативного впливу європейської боргової кризи в регіоні на перспективи відновлення світової економіки. Крім того, негативно на настрої керівництва компаній впливають плани урядів скоротити дефіцити держбюджетів, які також можуть обмежити зростання економік регіону.
"На європейському ринку зберігається складна обстановка. Наш бізнес залежить від рівня зайнятості і довіри, але обидва показники не подають ознак поліпшення", - відзначив гендиректор Unilever Пол Полман.
В 16 державах єврозони минулого місяця налічувалося близько 15,8 млн безробітних, що на 8 тис. нижче червневого показника.
Безробіття в 27 країнах Європейського союзу залишилося в липні на рівні 9,6%. Найбільше безробіття, як і раніше, було відмічене в Іспанії - 20,3%, найнижчий рівень зафіксований в Австрії - 3,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас