Річна інфляція в єврозоні в серпні сповільнилася до 1,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція в єврозоні в серпні сповільнилася до 1,6%

Казна та Політика
140
Темпи зростання споживчих цін в країнах єврозони в серпні в річному численні, згідно з попередньою оцінкою, сповільнилися на 0,1 процентного пункту - до 1,6% з 1,7% в липні, йдеться в прес-релізі європейського статистичного агентства Eurostat.
Таким чином, опубліковані дані повністю збіглися з чеканнями аналітиків, які також прогнозували зростання показника на рівні 1,6%. Детальніша інформація по інфляції в єврозоні, включаючи розбиття по країнах, буде опублікована 15 вересня.
Згідно з прогнозом Європейського центрального банку (ЄЦБ), інфляція в єврозоні за підсумками 2010 року досягне рівня 1,4-1,6%, а в 2011-м - 1-2,2%.
Агентство Eurostat використовує декілька видів обчислення інфляції - річне обчислення, ковзаючу середню за 12 місяців і місячне обчислення. Метод обчислення інфляції шляхом порівняння споживчих цін даного місяця і аналогічного місяця попереднього року дозволяє простежувати динаміку вартості товарів і послуг за вирахуванням більшості сезонних коливань. Місячне обчислення дозволяє виявити поточні зміни в динаміці цін, проте схильне до сезонних коливань.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас